Spital Lotus - Ploiesti
Aducem îngrijire, speranţă şi excelenţă în sănătate!
0244 - 510 808

Radiologie

Spitalul Lotus are un departament complet de Radiologie si Imagistica medicala dotat cu aparatura de ultima generatie.

Asiguram pacientilor nostri standardele unui sistem medical de nivel european, cu aparatura de ultima ora si cu medicii nostri specialisti in radiologie si imagistica medicala. 

De la radiologie, ecografie si endoscopie la RMN, tomografie computerizata si mamografie, serviciile noastre de imagistica sunt complete si de cea mai inalta calitate.

 

Departamentul de imagistica cuprinde:

 

RMN - Rezonanta magnetica

RMN General Electric de 1,5 Tesla – Brivo MR 355 Inspire

 O examinare RMN (rezonanță magnetică nucleară) sau, cum mai este numită, IRM (imagistică prin rezonanță magnetică), este o metodă performantă de diagnostic ce nu provoacă  durere, este non-invazivă È™i neiradiantă, fiindcă nu foloseÈ™te raxe X.
În cazul investigaÈ›iilor medicale prin RMN, pacientul este aÈ™ezat pe o masă orizontală într-un unui câmp magnetic, iar cu ajutorul undelor de radiofrecvenţă se modifică orientarea ionilor de hidrogen È™i se înregistrează semnalul obÅ£inut prin revenirea acestora la poziÅ£ia iniÅ£ială. Din analiza acestui semnal se obÈ›in informaÈ›ii despre anatomia È™i patologia segmentelor studiate. În cele mai multe cazuri, rezonanÈ›a magnetică furnizează informaÈ›ii care nu pot fi oferite de alte explorări, cum ar fi radiografiile, ecografiile sau tomografiile computerizate.

CT - Tmografie computerizata

Siemens Somatom Spirit

 

Centrul medical SPITAL LOTUS dispune de un computer tomograf, un aparat Siemens Somatom Spirit, care poate scana rapid mai multe regiuni ale corpului. Tomografia computerizata este o metoda radiologica de investigatie ce utilizeaza razele X pentru a crea imagini detaliate ale structurilor corpului uman, imagini utilizate de catre medic in elaborarea unui diagnostic cat mai relevant, care va conduce la o eficacitate maxima a tratamentului prescris de medicul curant.

Prin tomografia computerizata se pot obtine imagini in sectiuni foarte subtiri ale organelor examinate (1mm), din diverse unghiuri, evidentiind organe, oase, vase de sange. Tomograful din dotarea clinicii - SIEMENS SOMATOM SPIRIT - este un model de varf, pacientul avand avantajul unei foarte scurte expuneri la radiatii. Benficiile clinice se traduc prin cresterea calitatii imaginilor, capacitate dinamica de scanare, reducerea dozei de iradiere a pacientului. Puteti obtine maxim de informatii din aceasta explorare imagistica complexa cu minim de iradiere si disconfort pentru pacient. Permite examinari cu efectuarea de imagini de înalta rezolutie într-un timp minimal. Ofera posibilitatea efectuarii unor examinari dinamice de înalta rezolutie a organelor parenchimatoase, toate cu suportul substantei de constrast. Posibilitati de post-procesare a imaginilor, inclusiv reconstructii tridimensionale, respectiv volumetrice. Reconstructie 3D – harti color.

Mamografie - Mamografie digitala

Mammomat 3000 Nova (Siemens Medical Solutions)

 

Mamografia este o examinare radiologica speciala a glandelor mamare, cu o daza scazuta de raxe X, si care nu prezinta din punct de vedere al iradierii nici un fel de risc pentru paciente. Medicii recomanda efectuarea primei mamografii la femeile cu varsta intre 35 si 40 de ani iar la femeile cu varsta peste 40 de ani, se recomanda efectuarea mamografiei anual, uneori chiar si mai frecvent daca exista antecedente familiale de cancer mamar.

Mamografia se efectueaza cu ajutorul unui aparat numit mamograf si implica comprimarea sânului pentru a obtine imaginile radiologice necesare pentru a putea depista o tumora în stadiu incipient, înainte ca primele semne si simptome sa apara. Este cea mai buna metoda radiologica disponibila astazi ce poate detecta cancerul de san.In faze incipiente, tratarea cu succes si sansele de supravietuire fiind extrem de crescute. Mamograful Mammomat 3000 Nova reprezinta solutia perfecta pentru examinarea glandei mamare. Un aparat complex digital cu posibilitati largi de proceduri de sreening pentru obtinerea unor imagini de inalta calitate. Aparatul este dotat cu optiunea Opdose ce permite optimizarea calitatii imaginii prin selectarea Rea automata si ajustarea spectrului de X-ray pentru fiecare sân individual.

Deci, în final se reduce Doza radianta cu 60 procente si timpul de expunere, iar calitatea imaginii este superioara. Contine tub cu material anodic dublu (Molibden si Tungsten). Este eficient pentru penetrarea structurii dense a sânului si reducerea semnificativa a timpului de expunere. Asigura confortul pacientei prin sistemul Opcomp, sistem de compresiune automata ce scade senzatiile neplacute în momentul aplicarii si garanteaza efectuarea examinarii identice în timpul controlului repetat. Soft-Speed este suprafata de compresiune mobila si moale cu efect de pernita Opdima este conceput pentru optimizarea activitatii medicului în directia studierii imaginilor cu posibilitatea efectuarii modificarilor dupa expunere si arhivarea ulterioara a materialului. Obtinerea imaginilor digitale în timp real cu calculul automat al coordonatelor pentru efectuarea punctiei.

RX - Radiologie conventionala

AXIOM ICONOS R 200 (Siemens Medical Solutions)

 

Radiografia este o metoda roentgenologica de examinare, care permite obtinerea unei imagini statice de la obiectul examinat. Se utilizeaza larg in medicina, diferitele tesuturi sau organe avand transparente inegale la radiatiile X. Începutul dezvoltarii metodei roentgenologice de diagnostic dateaza din 1895 odata cu descoperirea razelor X (razele Roentgen) de catre fizicianul german Wilhelm Roentgen. În 1901 pentru aceasta descoperire savantul a fost decernat cu premiul Nobel. O etapa revolutionara în dezvoltarea roentgenologiei si în special a fluoroscopiei are loc in anii 50, când îsi fac aparitia amplificatoarele de imagine si camerele TV, fapt care a permis înbunatatirea calitatii imaginii, stocarea ei în memoria calculatorului si/sau pe CD. Dar cel mai important fiind micsorarea dozei de iradiere. AXIOM ICONOSRadioscopia (fluoroscopia) consta dintr-un tub care este sursa de iradiere a razelor X si un ecran fluorescent dotat cu un amplificator de imagine, între care se pozitioneaza pacientul pentru efectuarea examinarii.

În timpul examinarii razele X penetreza organul examinat, imaginea primita se transmite pe monitor pentru a vizualiza detaliile obtinute. Axiom Iconos R200 prezita un sistem roentgenologic multifunctional. Din avantajele acestui model putem enumara urmatoarele directii: Calitatea înalta a imaginii obtinute Mobilitatea mesei roentgenologice, atât în plan longitudional cât si în plan transversal (un mare avantaj în cazul pacientilor imobilizati), ce permite printr-o singura cercetare examinarea mai multor segmente a corpului uman Reducerea timpului de examinare Protectia maxima de iradiere a pacientului si personalului medical Control automat al expunerii Posibilitatea micsorarii dozei de iradiere cu 50% (avantajoasa în special în examinarile pediatrice). Toate aceste avantaje permit ridicarea nivelului calitatii de diagnosticare si ce nu este mai putin important, micsoreaza considerabil gradul si durata iradierii.

DEXA - Osteodensitometrie

PRODIGY ADVANCE – full size 

Osteodensitometria este o investigatie prin care se masoara densitatea (rezistenta) osoasa, cu ajutorul careia se poate pune diagnosticul de osteoporoza. Osteodensitometria Dexa este una dintre cele mai recente metode de investigare in acest sens. Osteocore este o unitate DEXA (absorbtiometrie duala cu raze X), foarte utila in urmarirea tratamentului osteoporozei , fenomen care apare mai ales la femeile la menopauza.

Tratarea osteoporozei previne aparitia fracturilor de fragilitate . Eficienta tratamentului este evaluata foarte fidel prin dexa. Examinarea dexa se face la nivelul soldului (articulatiei coxo-femurale), coloanei vertebrale lombare si antebratului, zone expuse in mod frecvent la fracturi la pacientii varstei a treia. Rezultatul investigatiei este eliberat rapid si contine toate datele necesare unui tratament corect condus. Cu ajutorul aparatului din dotare , folosind precizia dovedita a razei X punctiforme , masurarea densitatii mineral osoase se face cu o mare precizie. Aparatul PRODIGY ADVANCE – full size este conceput astfel incat sa ofere protectie importanta in ceea ce priveste iradierea, atat a pacientului, cat si a personalului medical, doza de iradiere fiind nedetectata de dozimetru. Examinarea se desfasoara în conditii de maxima siguranta pentru pacienti, cu respecatrea standardelor de de calitate impuse prin certificarea SR-EN ISO.

Ecografie

Ecograf Voluson E8 (General Electric Healthcare - SUA)

 

Ecograful Voluson E8 reprezinta tehnologia de ultima generatie, fiind un ecograf multidisciplinar Doppler 3D/4D care are aplicatii in obstetrica-ginecologie, cat si diagnosticarea oricarei patologii: abdominale, de parti moi, vasculare, de san, pediatrice, musculoscheletale, urologice, transcraniene,etc. Spre deosebire de alte tipuri de ecografe 3DF/4D, cu ajutorul ecografului Voluson E8, se pot vizualiza detalii fetale de rezolutie inalta chiar din primul trimestru de sarcina, precum si detectarea timpurie a anomaliilor fetale, deoarece se pot obtine date volumetrice chiar si in cazul structurilor anatomice de dimensiune mica. Spitalul Lotus detine 4 ecografe Voluson E8.

Ecograful Voluson E8 are incluse:

  • calcule automate Doppler in timp real
  • vedere trapezoidala pentru transductoare ineare
  • optimizare automata a imaginii (ATO, ASO)
  • monitor LCD pe brat articulatVOLUSON E8
  • ecran suplimentar de comanda
  • 3 porturi conectare sonde tip imagine, DVD+R/W, etc.

 

Videootolaringoscop PENTAX Germania - fibroscopii ORL

Serviciul ORL din cadrul Spitalului Lotus are in dotare un Video Otolaringoscop de ultima generaţie ce permite realizarea examenului video fibroscopic nazo-faringo-laringian, atat la copii cat si la adulti. Examinarea realizata este o procedura rapida si moderna de diagnostic prin care pot fi vizualizate, pe un ecran, zonele greu accesibile din interiorul nasului si gatului. De retinut este faptul ca fibroscopia ORL nu doare, este rapida si nu necesita anestezie.

Videoendoscopul Olympus - SUA - endoscopie superioara si colonoscopie

Pacientii cu probleme ale aparatului gastrointestinal pot efectua investigatii de endoscopie superioara si inferioara (colonoscopie) la Spital Lotus. 

Endoscopia si colonoscopia sunt tehnicaiimagistice utilizate atat in scop exploratoriu/diagnostic, cat si terapeutic a sistemului gastrointestinal. Examinarea se efectueaza cu ajutorul Videoendoscopului Olympus, format dintr-un tub subtire, flexibil, dotat cu o camera video si o sursa luminoasa la unul dintre capete, pentru a se putea vizualiza interiorul tractului gastrointestinal.

 

© Spital Lotus 2019. Toate drepturile rezervate. Site realizat de Aimee Advertising
Vizitaţi pagina noastră de Facebook: Spital Lotus pe Facebook